Науковець кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління ЧДТУ взяв участь в науково-практичній конференції «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі»

На теренах проведення виставки обладнання харчової промисловості «Inprodmash & Upakovka 2021» у м. Києві відбулась науково-практична конференція «Інноваційні технології та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі».

Доктор технічних наук, доцент кафедри проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління Олександр Батраченко представив свою доповідь на тему «Вплив фаски ножа кутера на ефективність перемішування сировини та на міцність ножа».

Результати наукових досліджень, проведених Олександром Батраченко, висвітлюють актуальне питання підвищення надійності кутерів шляхом збільшення витривалості їх різального інструменту. Застосування високошвидкісної відеозйомки процесу кутерування та чисельних методів дослідження міцності ножів дозволило встановити нові особливості процесу їх роботи в режимі перемішування. Завдяки цьому стало можливим  запропонувати нове конструктивне виконання ножів, яке спрямоване на підвищення їх витривалості при знакозмінних навантаженнях.

Загалом на даній конференції було представлено велику кількість цікавих доповідей, як від представників академічної науки і фахівців провідних м’ясопереробних підприємств України, так і від молодих науковців і аспірантів. Модераторами конференції були завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів НУХТ Василь Пасічний і редакторка журналу “М’ясний бізнес” Галина Шубіна. Учасники конференції відзначили інформаційну насиченість доповідей, позитивні емоції від спілкування з професійним колом доповідачів та гарну підтримку організаторів виставки обладнання харчової промисловості “Inprodmash & Upakovka 2021”.