
Студент Володимир Чудов навчається на кафедрі проектування харчових виробництв та верстатів нового покоління ЧДТУ за спеціальністю 133 “Галузеве машинобудування”.
Хлопець з другого курсу бере участь в наукових дослідженнях, які проводяться на кафедрі. Цього року, як і минулоріч, він взяв участь у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт “Black Sea Science 2021″.
Конкурс проводився Європейською Асоціацією інтеграції харчових наук та інженерних знань у харчовій галузі ISEKI-Food Association спільно з Одеською національною академією харчових технологій.
За напрямком “Food Science and Technologies” було представлено 34 наукові роботи з різних країн.
Наукова робота Володимира Чудова висвітлювала актуальні питання підвищення міцності ножів кутера – промислових машин, призначених для подрібнення м’яса до стану пасти. Їх ножі можуть обертатись із частотою до 100 обертів за секунду, через що виникає низка фізичних явищ, які комплексно зменшують міцність ножів. Поламка ж хоч одного ножа веде до великих збитків, а сам кутер потребує в такому разі фахового складного ремонту.
Дослідивши проблемні питання, студент, за участю наукового керівника, запропонував шляхи їх вирішення, на один з яких отримано патент на винахід.
19 березня 2021 р. Володимир Чудов захистив свою наукову роботу під час онлайн-конференції, яка проводилась англійською мовою. В захоплюючому змаганні під час другого туру студент набрав найвищий бал серед учасників конкурсу і посів 1-е місце.
Науковими керівниками студента є к. т. н., доцент Олександр Батраченко та старший викладач Олексій Тімченко, який зробив великий внесок у підготовку студента з англійської мови за тематикою наукової роботи.



